2013. január 16., szerda

Kapcsolat-analízis, 6. érzék

Tegnap megbeszélésekkel teli napom volt, elég kontrasztos váltás volt a hétfőhöz képest. Érdekes, de volt olyan pillanat, amikor el is feledkeztem arról, mi is történt velem, velünk a napokban. Egyrészt jó, mert eltereli a figyelmemet, kvázi jobban telik az idő is, másrészt azért lelkiismeretfurdalásom is volt este, hogy elfeledkeztem arról, mi is történhet odabent. Pl. abban hátrányos ez, hogy a 2. megbeszélésen éreztem, hogy be kell vennem hamarosan a vazopresszin hormont, mert rövid időn belül megittam 2 ásványvizet is, és éreztem, már le is ért, gyakorlatilag alig bírtam ki a megbeszélés végét, és rohantam a wc-re. Ezt magam miatt kibírom, előfordult már máskor is ilyen, de eszembe jutott, bizony nem tesz jót a rohamos folyadékvesztés most semmilyen sejtemnek... Gyorsan bevettem az - amúgy cuki nevű Minirin - gyógyszeremet, kb 20 perc múlva hatott. Az a kellemetlen ezzel a hormonnal, hogy nem lehet előre sejteni, mikor lesz rá szükségem, nincs egy adott időpont a napomban, mert teljesen hektikus, hogy ürül ki a szervezetemből (ha pl. alkoholt iszom vagy jobban stresszelek, és órákkal előtte veszem be az előzőt, akkor szinte azonnal), viszont amikor kiürül, akkor hirtelen jön a szomjazás, és sűrűn járok pisilni (és ilyenkor szinte tiszta víz az is, ami távozik). A vesémet mindenesetre edzésben tartja. De elhatároztam, mostantól sokkal jobban odafigyelek erre, mert nem tudom, milyen hatást válthatok ki vele sejtszinten.

Egy barátnőmtől este kölcsönkaptam egy könyvet, a címe a Csodálatos utazás a fogantatástól a születésig. Ezt nézegettem este, még csak az elejét, a vizualizációban megerősít :)

A barátnőm mesélt a kapcsolat-analízisről, amit főként magzat-anya kapcsolatépítésre fejlesztettek ki pszichológusok, és anyukája javasolta neki, amikor terhes volt. Végül nem ment el, de most nekem javasolta, hogy akár most kezdjek el kommunikálni vele/velük. Említettem neki, hogy ez már a „petelányokkal” is megtörtént az elmúlt 2-3 hétben :) Este lefekvéskor most nem aludtam el, még 1 órát zenét hallgattam, Sz. aludt mellettem, a keze a hasamnál volt, az én kezeim a hasamon. Jó volt így kicsit meditálni és elszenderedni. A hasam lényegesen laposabb lett, hihetetlen, mekkora különbség a hétfői állapotomhoz képest, amikor minden lépés fájdalmas volt, és elég buci volt a hasam. Most egyelőre baloldalt érzek szurkákat...

Az utóbbi hetek érdekessége, hogy a 6. érzékem kezd visszatérni. Régen (még gyerekként, majd  még/már szingliként, amikor pl. kineziológushoz is jártam)  is működött, de valamiért elmúlt az utóbbi években, kerek volt a világ enélkül is: nem voltak "véletlen" hívások, egybeesések, telepátiák. Pár napja, hete viszont elkezdetek ezek a véletlen egybeesések sűrűsödni, és a szokásos "rád gondoltam, és hívtál / írtál" szituációk nagyon felerősödtek. De olyanokkal, akikkel pl. hónapok óta nem beszéltem. Jó érzés :) Lehet, hogy spirituálisabban újra fogékonyabb lennék?

6 megjegyzés:

 1. Heni, a kapcsolat-analízis-t hol csinálják? Egy konkrét pszichológusnál lehet elsajátítani? (vagy biztosan van több is) Érdekes mindenesetre....ehhez hasonló témával jövök én is nemsokára. Csak legyen időm megírni:)

  VálaszTörlés
 2. www.kapcsolatanalizis.hu az oldaluk, azon belül "Szakemberek" rovat, Raffai Jenőt javasolták a 3. kerületben. Elérhetőségei: jenraffai@gmail.com, 30/900-2039. De még nem hívtam, nem tudok több részletet, ő tart-e személyesen órákat, csak azt tudom, ő személyesen a program kidolgozója. A hasonló témádat várom :)

  VálaszTörlés
 3. A könyve is nagyon jó, az a címe, hogy a lelki köldökzsinór :-)

  VálaszTörlés
 4. Hú, de szuper, köszi...tegnap este óta nagyon érdekel ez a téma...egyébként épp Raffai Jenő egyik könyve kapcsán:D Látod? A 6. érzéked;)

  VálaszTörlés
 5. Köszi Andi a könyvtippet! Rita, melyik könyve kapcsán? Nincsenek véletlenek, LOL :)

  VálaszTörlés
 6. Na, most vissza hallgattam a hanganyagot: A váradóság mélydimenzió az anya magzat kapcsolat analízis tükrében, transzperszonális lélektan. A könyvet azt hiszem nem a Raffai Jenő írta, de az ő cikkét olvasták fel a könyvből.

  VálaszTörlés