2017. június 22., csütörtök

Feltöltődés nagyiéknál

Regenerálódás, újra egymásra találás, együtt mókázás, nagy pihenések, játékok, játszótér, kutyák, cicák, mama-papa főztje, málna-, cseresznye-, eper-, piszke- és borsózabálások, rokoni és baráti látogatások, fodrász. Egy hétre kivettük a kisfiunkat is a bölcsiből, és lementünk vidékre a szüleimhez, a felsoroltakat csinálni, töltődni. Szerencsés egybeesés az időjárással és az évszakkal a kislányom felépülése.

Sz. hétfőn visszament dolgozni, majd újra eljött értünk, most itthon vagyunk a lakásban pár napot, de megyünk is vissza a nagyszülőkhöz ebben a jó időben, csak végre sikerült takarítónőt találni ismerős révén, és előtte össze akartam kissé pakolni, átrendszerezni, tárolódobozokat venni. Itt lakik gyalog 5 percre tőlünk, ráadásul ikres anyuka, szépen is dolgozik, mi sem kell több ennél most :) Így tudok a kislányommal lenni és home office-ban dolgozni is, nem frusztrál a házimunka minden terhe. A kisfiunk újra bölcsiben van, visszajött a korábbi gondozónője is, azóta nem pityereg reggelente, őt nagyon kedveli. Szegénykémnek nem lehetett túl jó, hogy a kislányunk sincs vele ott, kis biztonságérzetet biztosan adott neki, még ha itthon sokat civakodnak is, de most a gondozónő miatt boldog, emlegette is sokat, míg hiányzott.

A kislányommal újra voltunk kontrollon a Bethesdában, a röntgenfelvétele még nem túl szép, de ez így normális ilyen tüdőgyulladás után. Elég 1 hónap múlva visszamenni újabb ellenőrzésre, akkor már talán nem kell röntgenezni. A viselkedésében azóta kicserélték, most sokkal több mindent megeszik, van ereje, elkezdett ő is szaladva is közlekedni pl. az utcán, ha jól érzi magát a bőrében, kevesebbet kéredzkedik fel, többet beszél. Erősebb, mint előtte volt, ha nem lenne a röntgen, nem is gondolnám, hogy még ott van a szervezetében a betegség nyoma. Vidám, aranyos, csak éjjel fordulnak elő rémálmai, mikor sírva ébred. Remélem, ez csökkenni fog idővel. Emlékszik a szúrásokra a kis karján, lábán, olykor emlegeti őket. Ahogy a doktor néniket, bácsikat is. Rengeteget beszél, már 2-3 egyszerűbb szavas mondatokat is elkezdett, mint pl "ott az autó" vagy "elment a néni", "szia bácsi", "kék autó". A kisfiam is dumál, örülök neki, mert a kis nyögései, böködései nem mindig voltak érthetőek, így is van feladvány olykor, mire gondolhatnak. A kislányomnak tiszta a c, sz mássalhangzója, a kisfiam még kidugja olykor a nyelvét ezeknél, majd meglátjuk, mennyire lesz később is pösze vagy sem. A szemük továbbra is éles, mert messzi kiszúrják a legkisebb, kondenzcsík nélküli repülőket is, a kisebb madarakat, pókot, rovarokat, amiket mi is alig veszünk észre.

A napjaink képekben:

 
A fodrásznál, papa ölében

 Kertben gyümölcsözések

Néha önálló repetázás a szamócából

 Játszótér a hűvösben

 ...és a kertben


és itthon is vagyunk kicsit6 megjegyzés:

 1. Nagyon szép és aranyos gyerekek!!!Jó pihenést!

  VálaszTörlés
 2. Jó hírek, nagyon cukik továbbra is!
  Fura én pont a házimunkát tudom valamennyire elvégezni (inkább összecsapni) a gyerek mellett. Egy emailt nem tudnék megírni, nemhogy valamit amihez gondolkozni kell...

  VálaszTörlés
 3. Edesek :-) Orulok, hogy jol vagytok :-)

  VálaszTörlés
 4. Hogy vagytok? Régen írtál már....

  VálaszTörlés